IJsland

IJsland: wat maakt land zo uniek voor een single reis?

IJsland staat in de top 3 als het om single reizen binnen Europa gaat.
Single reizen IJsland, volgens vele nog aantrekkelijker dan een single reis Noorwegen of single reis Zweden. Veel single reisorganisaties hebben IJsland in haar programma opgenomen. Waarom dat is leggen we hier uit.

crusj single lastminute reizen

IJsland, bijzonder vakantieland

Eén van de meest bijzondere vakanties die je kunt ervaren is in IJsland. Het land ligt op slechts drie uur vliegen van Nederland maar je komt in een hele andere wereld terecht. Van watervallen tot geisers dat water spuit. Natuurlijk vergeten we ook niet het noorderlicht dat je daar kunt spotten. We hebben verschillende redenen voor je op een rij gezet waarom IJsland de perfecte vakantie is voor avontuurlijke singles. Een single reis IJsland is méér dan genieten.


Ontdek de prachtige watervallen van IJsland

Eén van de redenen om een reis te maken naar IJsland zijn natuurlijk de prachtige watervallen die je daar kunt vinden. En niet één of twee maar een heleboel. Tijdens je ontdekkingsreis door de natuur van het land kom je vaker vallend water tegen. Wat het extra speciaal maakt is dat je bij de meeste watervallen ook nog eens heel dichtbij kunt komen. Een beleving dat je nooit meer vergeet. Bekende watervallen in IJsland zijn bijvoorbeeld de Godafoss waterval, Selfoss waterval, Gullfoss waterval en de Dettifoss waterval.

natuurpracht IJsland

De helderblauwe Blue Lagoon

Unieke wellness beleving IJsland? Als je aan IJsland denkt, denk je natuurlijk ook aan de Blue Lagoon. Een thermaalbad dat midden in een lavaveld ligt, waar je heerlijk kunt ontspannen. Het zeewater dat verwarmd is schijnt ook nog eens positief effect te hebben op je gezondheid. Het bevat onder andere silicaten maar ook mineralen. Het is wel jammer dat het zo toeristisch is, maar ondanks dat is het zeker de moeite waard om hier eens geweest te zijn. Lees hier meer over wellness reizen.


Dieren spotten in IJsland

Hier had je misschien nog niet aan gedacht, maar in het land kun je een aantal bijzondere dingen spotten. Aan de kust van de hoofdstad, Reykjavik heb je de mogelijkheid om onder andere dolfijnen maar ook walvissen te zien. Verder zwemmen er ook een hoop zeehonden in de zee. Er is één vogelsoort dat je echt gezien moet hebben want dit is het symbool van IJsland. De Papegaaiduiker. Ze vliegen door het hele land, de kans dat je hem tegenkomt is zeer groot.

walvis IJsland

Spuitend water door geisers

Een ander hoogtepunt van je reis naar IJsland zijn de geisers. Het spuit met een gigantische kracht een grote hoeveelheid water in de lucht. Het gaat echt meters hoog. Vervolgens duurt het een aantal minuten voordat dit zich herhaalt. Een uniek ervaring. Geisers die je gezien moet hebben zijn de Geysir geiser en de Strokkur geiser. Opvallend is dat IJsland het enigste land is waar geisers nog actief zijn. In andere landen waar ze te vinden zijn, werken ze niet meer.


Indrukwekkende gletsjermeren

Kijk je ogen uit tijdens je single reis IJsland bij de verschillende gletsjermeren die je in IJsland kunt vinden. Tijdens je tocht kun je er meerdere voorbij zien komen. Het is zeker de moeite waard om het uitgebreid te bekijken. Het meer heeft een prachtige heldere blauwe kleur met meerdere ijsstukken die voorbij komen. Als je geluk hebt kun je ook een zeehond spotten die op één van de schotsen meevaart.

gletsjermeer IJsland

Het noorderlicht bewonderen

Als het noorderlicht bekijken op je bucketlist staat bestaat de kans dat je dit na je reis door IJsland kan afstrepen. Het is een magistrale verschijnsel dat veel indruk op je maakt. Of je het daadwerkelijk ziet, is niet gegarandeerd. Het licht bepaalt zelf wanneer het zich laat zien. Al kun je wel gebruik maken van verschillende noorderlicht apps waar men een inschatting kan geven wanneer het te zien is. Je moet wel in de winter het land bezoeken want in de zomermaanden is het noorderlicht er sowieso niet.

noorderlicht IJsland

Het land doorreizen is heel eenvoudig

Als je op eigen houtje het land wilt gaan ontdekken heb je de mogelijkheid om een auto te huren. Het voordeel van het land is dat de wegen van uitstekende kwaliteit zijn en met behulp van de borden wordt je altijd de juiste kant op gestuurd. Het is zeker aan te raden om op je gemak te rijden want de omgeving is prachtig. Je rijdt veelal door de natuur waardoor er altijd wel iets moois te zien is. Als je binnenkort een roadtrip wilt maken, zou IJsland wat ons betreft één van de kanshebbers moeten zijn!


crusj single lastminute reizen