Single reizen met gegarandeerd vertrek

Waarom het beter is een single reis met gegarandeerd vertrek te boeken

Single reizen met gegarandeerd vertrek zijn single groepsreizen die in principe altijd doorgaan. Als er bijvoorbeeld minder deelnemers zijn dan verwacht, gaat de single reis toch door. En dat is best wel belangrijk.

crusj single lastminute reizen

Single reizen zonder gegarandeerd vertrek

Je kunt je ook inschrijven voor een single reis waarbij het doorgaan niet gegarandeerd is. Er zijn voor die reis nog niet voldoende deelnemers of er is nog geen vervoer, accommodatie of reisleiding gevonden. Bij single reizen waarvan het vertrek niet gegarandeerd is, loop je dus een theoretisch én praktisch risico. Je hebt lang uitgekeken naar je groepsreis met andere vrijgezellen. Als die rondreis dan niet door gaat, is dat teleurstellend en moet je maar een andere reis voor singles zien te vinden.


Bij wie kan je single reizen met gegarandeerd vertrek boeken?

In principe hebben alle single reis organisaties wel alleenstaanden groepsreizen met gegarandeerd vertrek, dus ook een Estivant, TUI single reizen, Sawadee of Simi Reizen. Als je kiest voor zekerheid laat je die vertrekgarantie bij de keuze voor jou te boeken single reis meewegen.


wijnproeverij single reis

Reis- en annuleringsverzekering afsluiten.

Het kan gebeuren dat jij als toekomstige deelnemer moet afhaken voor een geboekte single groepsreis. Bijvoorbeeld in verband met je gezondheid. Het is dan ook altijd verstandig een annuleringsverzekering af te sluiten of een gecombineerde reis- en annuleringsverzekering. Als jij kort voor je de single reis deze wegens ziekte of dringende omstandigheden moet annuleren, is de kans groot dat jouw annuleringsverzekering de schade helemaal of gedeeltelijk vergoedt. Houd er wel rekening mee dat je een annuleringsverzekering binnen een x aantal dagen na het boeken van de single vakantie moet afsluiten.


crusj single lastminute reizen