Voordelen single groepsreis

Voordelen van een single groepsreis

Waarom een single groepsreis zoveel voordelen heeft. Solo reizen in een groep kan iets moois zijn. Je hoeft niemand anders te raadplegen over wanneer je gaat eten, hoe laat je de dag begint, hoeveel geld je aan accommodatie kunt uitgeven of wat dan ook. Je kunt gewoon doen wat goed voor je voelt.

Vakantiehuis Veluwe te koop

tijd voor jezelf single reis

Ook nadelen met een single groep

Maar vakanties voor alleenstaanden hebben ook hun nadelen. Het kan vermoeiend zijn om alle beslissingen te nemen zonder dat iemand anders hoeft te raadplegen. Het kan leeg aanvoelen als je niemand hebt om je avontuurlijke ervaringen mee te delen. En je kunt maar zoveel maaltijden alleen eten voordat eenzaamheid je onvermijdelijk besluipt.
Sommige individuele reizigers hebben het beste van twee werelden ontdekt door deel te nemen aan groepsreizen. Deze bieden alleen al een vrijstelling voor een eenpersoonstoeslag en het is een geweldige optie voor vakanties voor alleenstaanden.


Je ontmoet nieuwe mensen tijdens een single groepsreis.

Als je ooit een groepsreis hebt gemaakt, ben je bekend met de manier waarop mensen binnen de groep vaak bij elkaar blijven. Typisch voor single reizen. Koppels en vrienden die als een eenheid aan de tour deelnemen, hebben vaak een praatje met elkaar en langzaamaan beginnen die groepen elkaar te overlappen. Maar het kost tijd en de meeste mensen worden van nature aangetrokken door de mensen die ze al kennen.
Mensen die alleen reizen, hebben eigenlijk geen andere keuze dan zichzelf voor te stellen aan de andere mensen in hun groep. Ze zijn ook veel makkelijker aanspreekbaar voor andere mensen om te benaderen.


groepsreis voor singles

Nieuwe mensen ontmoeten en alleen reizen

Individuele reizigers zullen je vertellen dat alleen reizen de beste manier is om mensen te ontmoeten. Je medereizigers zullen je verhaal willen weten. Ze zijn misschien onder de indruk van het feit dat je het alleen doet. En aangezien jij het bent, voelen ze zich misschien meer op hun gemak bij het introduceren van zichzelf. Dit zou jouw kans kunnen zijn om anderen te inspireren om solo te reizen zoals jij!


Groepsreizen zijn leerzamer

Groepsreizen hebben zo’n negatieve toon En toch is het enige waar mensen op de reizen vooral enthousiast over zijn. “Ik maakte me zorgen over ongemakkelijke praatjes, maar ze waren zo’n aardige groep mensen en ik heb vrienden voor het leven gemaakt”, is de kern van de meeste groepsreizen.

single reis zonvakantie

Als je alleen reist

Als je alleen reist, ben je duidelijk onafhankelijk, deskundig en nieuwsgierig. Je doet je onderzoek en je bezoekt de musea. Maar er is geen vervanging voor het bezoeken van een plek met een gids die het echt goed kent. Veel groepsreizen, inclusief alle reizen onder leiding van internationale expedities en worden meestal geleid door experts en lokale bewoners.
Als individuele reizigers deelnemen aan een groepsreis, kunnen ze niet alleen leren van de expeditieleiders en gidsen, maar ook van de mensen en plaatsen die ze je voorstellen.


Contact met de lokale bevolking

Groepsreizen bieden deelnemers de mogelijkheid om de lokale bevolking te ontmoeten en plaatsen te verkennen die ze anders misschien niet zouden ontdekken. Sommige groepsreizen zijn alleen voor singels dus wie weet wat er kan gebeuren?
Je kunt een begeleide wandeling maken door een plaatselijk dorp aan de oevers van de Peruaanse Amazone, of ongelooflijke verhalen horen over geothermische activiteit tijdens het sneeuwschoenwandelen in IJsland.


wijnproeverij single reis

Milieubewuster worden

Een groepsreis kan je helpen om milieubewuster te reizen
Als we niet oppassen, kan reizen schadelijk zijn voor het milieu. En hoewel verantwoordelijke reizigers het vaak op zich nemen om hun ecologische voetafdruk en de mogelijke milieu-impact van reizen te minimaliseren, kan het moeilijker zijn om dat te doen als individuele reiziger die niet bekend is met het gebied. Meer weten over milieuvriendelijkere reizen? Zie Duurzaam Doe Je Zo Reizen


Lokale reisleiders

Lokale reisleiders kunnen je kennis laten maken met de kleine bedrijven waar je geld zal blijven op de plaats die je bezoekt. De meest milieuvriendelijke manieren om te recyclen, te winkelen, te eten en onderdak te vinden, zijn vaak mysterieus op onbekende plaatsen. Maar tijdens een groepsreis heb je een expert bij de hand om je avonturen zo milieuvriendelijk mogelijk te houden.
Als je dingen als een groep doet, heeft je ook de neiging om een kleinere ecologische voetafdruk achter te laten, zoals het delen van een busje in plaats van alleen een taxi te nemen voor jezelf.

single groepsreis excursie

Groepsreizen zorgen ervoor dat je niet hoeft te plannen

Het kiezen van alle activiteiten, maaltijden en reistijden voor je reis kan spannend zijn, maar het kan ook uitputtend zijn. Wanneer je deelneemt aan een groepsreis, regelt iemand anders alle logistiek voor je. Het is je kans om achterover te leunen en mee te gaan met de stroom.
Misschien ontmoet je iemand die nieuw is om mee te reizen
Zelfs als je graag alleen reist, kunnen groepsreizen je kennis laten maken met andere individuele reizigers (of zelfs groepen die samen op vakantie gaan) met wie je na de tour kunt reizen.


Begrip voor elkaar

Reizen met een mede-solo-avonturier kan de perfecte combinatie van onafhankelijkheid en gezelschap bieden. Individuele reizigers begrijpen elkaars behoeften aan tijd en flexibiliteit om alleen te zijn. Ze begrijpen ook dat niet elke maaltijd en activiteit samen dient worden genoten.

Perfecte reisgenoot ontmoeten

Misschien ontmoet je niet de perfecte reisgenoot, maar dat is het mooie van groepsreizen is. Ze hebben een vaste starttijd en een eindtijd. Zelfs als je geen nieuwe beste vriend maakt, kun je genieten van de mensen met wie je bent en aan het einde van de reis verder leren kennen.
Het is de perfecte manier om solo-reizen te proeven
Misschien ben je geen doorgewinterde solo-reiziger, maar wil je het wel eens proberen. Alleen het proberen is de perfecte situatie om te proeven van de onafhankelijkheid om ergens heen te gaan zonder een metgezel. Groepsreizen bieden reisvrienden, samen met de mogelijkheid om je onafhankelijker te voelen.

single reis strandvakantie

Soms is het overweldigend

Solo reizen in een groep kan soms een beetje overweldigend zijn. Maar als je bereid bent om buiten je comfortzone te stappen en het alleen te doen, kan een groepsreis je het vertrouwen en de geruststelling geven die je nodig hebt om vaker alleen op pad te gaan.
Je kunt voor of na de tour nog solo reizen
Maak je geen zorgen, deelname aan groepsreizen bind je niet voor altijd aan de groep! Een groepsreis kan een inspirerende, leerzame en ontspannende manier zijn om een bestemming te ervaren met het gezelschap van andere reizigers en groepsleiders die deskundig inzicht bieden in de bestemming.


Groepsreizen singles, het is heel gemakkelijk

We zijn allemaal drukbezette mensen met een baan, hobby’s en een sociaal leven. Het plannen van een reis kan erg leuk zijn, maar het kan ook erg tijdrovend zijn. En je wilt toch verfrist terugkomen van je reis? Niet meer gestrest dan toen je ervoor vertrok!
Avontuurlijke groepsreizen halen de stress uit het reizen, zodat je het eenvoudig kunt boeken en vervolgens kunt ontspannen totdat je avontuur begint. Zelfs dan is reizen gemakkelijker als je weet dat je accommodatie en reisarrangementen overal worden geregeld.
Je bezoekt plaatsen die je anders misschien niet zou zien
Avontuurlijke groepsreizen brengen individuele reizigers naar plaatsen die ze misschien nooit alleen bereiken, afgelegen en buiten de gebaande paden. Je zult de lokale cultuur veel beter leren begrijpen, lokale liefdadigheidsorganisaties steunen en misschien zelfs het leven bij de lokale bevolking op een gastgezin ervaren.

single reis zonvakantie

Groepsreizen helpen individuele reizigers om veilig te blijven

Reizen als een groep betekent dat individuele reizigers veiliger zijn omdat ze mensen hebben die hen vergezellen naar het avondeten. Ook kennen de lokale reisleiders de plaatsen die ze bezoeken als hun broekzak en zullen ze ervoor zorgen dat je weet waar je veilig heen kunt.
Wat is het beste reisgezelschap voor singles?
Er is een enorme variatie in het type en de stijl van groepsreizen die alleenstaanden kunnen reizen, afhankelijk van hun reisdoelen, budget en met hoeveel mensen ze samen willen reizen.
Vragen die je dan aan jezelf dient te stellen voordat je een groepsreisorganisatie kiest

 • Reis je liever in een kleinere groep of ben je blij met een grotere groepsgrootte?
 • Vind je het erg hoe oud de andere reizigers zijn? Reis je liever met feestbeesten, young professionals of een mix van leeftijden?
 • Vind je het vervelend als de leider geen lokale is?
 • Wil je meewerken en helpen met dagelijkse taken of wil je het liever rustig aan doen op vakantie?
 • Wat is een acceptabele accommodatie-standaard voor jou? Tenten, slaapzalen, pensions, gastgezinnen of slimme hotels?
 • Hoe actief wil je zijn? Ben je op zoek naar avontuur, cultuur of een beetje van beide?
 • Wat is je budget?
 • Hoeveel vrije tijd wil je?


Wat is de leeftijd van de reizigers

De leeftijd van de reiziger hangt meestal af van de locatie en prijs van de reis. De meeste avontuurlijke reisorganisaties voor kleine groepen bieden verschillende soorten reizen aan. De duurdere reizen hebben meer comfortabele accommodatie en trekken oudere reizigers aan.

selfie tijdens wandelvakantie voor singles

Overlanding vakanties

Overlanding is een heel nieuwe andere stijl van groepsreizen en over het algemeen zijn de reizen iets goedkoper en zeker NIET luxueus! Overlandingstochten houden groepsdeelname in, dus als je niet blij bent om mee te koken en af te wassen, dan is het niets voor jou. Als je het echter niet erg vindt om mee te doen en je steentje bij te dragen, kunnen deze reizen heel leuk en echt lonend zijn.

Tijdens een groepsreis over land, reis je meestal in een omgebouwde vrachtwagen en kampeer je ’s nachts. Bij sommige reizen is een combinatie van kampeer- en budgethotels nodig, maar het is onwaarschijnlijk dat je ergens zult verblijven met 5 sterren!
Het is een avontuurlijke manier van reizen en een briljante manier om veel te zien in een korte tijd met een klein budget. Ze zijn vooral geschikt voor meer afgelegen en ruige locaties voor bijvoorbeeld een safari in Afrika of roadtrippen door Zuid-Amerika.


Waarom reizen mensen alleen?

Er zijn zoveel redenen waarom mensen besluiten om solo te reizen. Je mag je eigen regels maken, je hebt toestemming om flexibel te zijn met je beslissingen, of, als je dat liever hebt, hoef je helemaal geen beslissingen te nemen. Het is een soort vrijheid die we niet vaak krijgen.

nieuwe vrienden single groepsreis

Voordelen van groepsreizen alleenstaanden

Groepsreizen hebben dus echt wel enkele voordelen wat dacht je van:

 • Je creëert levenslange vriendschappen
 • Groepsreizen laten je kennismaken met enkele van de beste soorten mensen. De meeste reizigers die je tijdens groepsreizen ontmoet, zullen erg gelijkgestemd zijn en dezelfde interesses hebben, wat je de ultieme reden geeft om verbinding te maken. Ondanks de ups en downs die je tijdens de tour zult ervaren, zal alles wat je als groep meemaakt, je als geheel sterker maken. Iedereen zal goede en slechte dagen hebben en het is geruststellend te weten dat er iemand is om erover te praten.
 • Je kunt je nieuwe ervaringen met mensen delen
 • Je opwinding en dankbaarheid kunnen uiten met iemand die het begrijpt, is zo’n heilzaam gevoel. Er is niets beter dan je dag bespreken met iemand die deze met je heeft verkend.


single reis weekend stedentrip

Groepsreizen kunnen goedkoper zijn

.
Groepsreizen kunnen je geld besparen. De rondleidingen klinken duur als je voor het eerst boekt, maar alle dingen die je individueel doet als individuele reiziger, kloppen ook. De meeste reisorganisaties bieden het hele jaar door kortingen, dus houdt deze in de gaten.
Groepsreizen kunnen veiliger zijn
Het is een van de belangrijkste redenen waarom ik het leuk vind om op tournee te zijn. Het hebben van een gids, of zelfs gewoon gezelschap tijdens een reis, geeft je een groot gevoel van comfort en bied je veel gemak in de wetenschap dat je veilig bent.


crusj single lastminute reizen